tag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post1327934604303451979..comments2022-03-27T17:31:21.469+03:00Comments on הקהילה לתזונה אחראית: הבעייתיות בדגניםAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/06744016514011568121noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-61269587561164086732016-11-08T01:46:22.992+02:002016-11-08T01:46:22.992+02:00שלום מזל,
שמח שמצאת את הבלוג, ושהוא נותן לך אוכל ...שלום מזל, <br />שמח שמצאת את הבלוג, ושהוא נותן לך אוכל למחשבה. <br /><br />בעניין סוגי הדגנים. לפי ידיעתי,לכוסמין תכולת גלוטן נמוכה יותר מחיטה רגילה. כתבתי כתבה אחרת (הנקראת האם נטול-גלוטן תרמית?) אשר בו אני בוחן את בעיית גלוטן מנקודת מבט שונה לגמרי.תוכלי למצוא את הכתבה במדריך לארכיון (ממש בתחילת העמוד). <br />אשמח לשמוע מה דעתך, ואם הכתבה עזרה לך להעמיק את הידע שלך בנוגע לבעייתיות בדגנים.<br /><br />בברכה, <br />יואלAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06744016514011568121noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-6530040788121485812016-11-06T12:50:38.967+02:002016-11-06T12:50:38.967+02:00שלום יואל,
לאחרונה נחשפתי לבלוג שלך. אני מברכת על...שלום יואל,<br /><br />לאחרונה נחשפתי לבלוג שלך. אני מברכת על עבודתך הנהדרת. קוראת ומשכילה מכל כתבה.<br />האם ידוע לך ההבדלים בים כוסמין לחיטה הרגילה מבחינת העייתיות בדגנים כפי שהצגת בפוסט?<br />תודה רבה על פועלך.<br />מזלAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00077530995896938220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-48249076220531618132015-09-26T23:27:30.548+03:002015-09-26T23:27:30.548+03:00כמה נפלא! אשמח לראות את יצירותיך הרבות. אתה אכן עס...כמה נפלא! אשמח לראות את יצירותיך הרבות. אתה אכן עסוק ומפנים דרך המלאכה את תבונות אבותינו. ישר כח! <br /><br />בדבר בישול האורז. <br />אם אתה מנביט אותם, אז אין צורך לבשלם אם כל מה שאתה מתכנן לעשות איתם זה חלב.<br />אם אתה מתכוון לאכלם, יתכן ותרצה לבשלם. תלוי אם אתה אוהב ללעוס את המרקם שיוצא.<br /><br />אפשר לסנן את החלב ולקבל מרקם נוזלי יותר. אך לדעתי אין צורך עם אורז, משני שהזרע עצמו איננו סיבי מידי. תנסה בשני שיטות. טעם את החלב לפני שאתה מסנן ואז טעם לאחר הסינון. כך תוכל לבחור את המרקם שאליו אתה נמשך יותר. <br /><br />חג שמח ידידי! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06744016514011568121noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-34486850853081154182015-09-26T22:00:06.102+03:002015-09-26T22:00:06.102+03:00תודה רבה!
בהחלט אנסה להכין חלב אורז אבל אני משער ...תודה רבה! <br />בהחלט אנסה להכין חלב אורז אבל אני משער שצריך גם לסנן את התערובת שנוצרה בבלנדר על מנת להפריד את החלב מהשאריות. מה לדעתך אפשר לעשות עם אותן שאריות? <br />וגם לא צריך לבשל את האורז לפני?<br /><br />עד עכשיו השתמשתי באורז לבן בלבד. אבל עכשיו כשהבנתי את הבעייתיות באורז לבן, נעבור לאורז מלא בלבד. <br /><br />מחר אני מתכנן לבשל מס' מנות, כולל לכבוש כרוב, להנביט חומוס (אני הולך להכין תבשיל חומוס לפי מתכון מהמאה ה-10) ולהכין תבשיל לב בקר עם אורז (לבן - כי זה מה שיש בבית...) וירקות. <br />אצלם לך כי אתה מבקש כבר פעם שנייה...<br /><br />חג סוכות שמח!<br /> הסקרןhttps://www.blogger.com/profile/01960264015955970091noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-87826729936002763472015-09-26T18:50:44.141+03:002015-09-26T18:50:44.141+03:00אני ממליץ על אורז מלא. הסרת הסובין שווה ערך להסרת ...אני ממליץ על אורז מלא. הסרת הסובין שווה ערך להסרת כל המינרלים והויטמינים החיוניים לשימוש יעיל בעמילן שבאורז. כל מה שאתה מקבל מאורז לבן זה עמילן, אשר מתפרק בתהליך העיכול לסוכרים פשוטים - גלוקוז. <br /><br />ניתן להשרות אורז. הנה קישור לאתר שאני למדתי המון ממנו, ובו מתכון והסברים על השריית והנבטת אורז מלא: http://www.culturesforhealth.com/how-to-sprout-brown-rice<br /><br />יצא לי להכין חלב אורז פעם... היה נחמד. <br />לכל כוס אורז תוסיף 4 כוסות מים והשתמש בבלנדר לערבב את הכל. <br />אם אתה משרה ומנביט את האורז, תוכל גם להשתמש באורז המונבט להכנת החלב.<br /><br />אשמח לראות את התהליך שלך. תעד עם תמונות ושתף אותי.<br />בהצלחה! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06744016514011568121noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-38713413907589337722015-09-25T21:23:14.955+03:002015-09-25T21:23:14.955+03:00אז עדיף אורז מלא או אורז לבן? והאם ניצן להשרות אור...אז עדיף אורז מלא או אורז לבן? והאם ניצן להשרות אורז? ואיך מכינים חלב אורז?הסקרןhttps://www.blogger.com/profile/01960264015955970091noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-20027920325470500762014-12-03T18:30:13.241+02:002014-12-03T18:30:13.241+02:00תודה על הקישור. זה לא קישור ישיר למחקר, אלא לכתבה....תודה על הקישור. זה לא קישור ישיר למחקר, אלא לכתבה.<br /><br />ספרה של ד"ר נטשה קמפבל-מקברייד הוא<br />Gut and Psychology Syndrome<br />http://www.gapsdiet.comAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06744016514011568121noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-32887183861444886382014-12-03T11:45:38.110+02:002014-12-03T11:45:38.110+02:00לגבי סוכר: אמנם בדיאטה הפחמימות המותרות הם חד סוכר...לגבי סוכר: אמנם בדיאטה הפחמימות המותרות הם חד סוכר אשר ערכם הגליקמי גבוה יותר, אולם האינדקס הגליקמי מושפע ממכלול האוכל כך שהוא יכול להיות ממותן ע"י המרכיבים הנוספים הנאכלים (בשר, שומן). בנוסף, נעשה כעת מחקר גדול ומעניין מאוד במכון וויצמן אשר בוחן את השפעת אוכלוסיית חיידקי המעיים על רמת הסוכר בדם. המחקר מבוצע ע"י פרופ' ערן סגל וד"ר ערן אלינב והוא מראה שבנוסף לערך הגליקמי, לאופי אוכלוסיית חיידקי המעיים יש השפעה על המהירות שבה רמת הסוכר תעלה בדם לאחר האוכל, כך שהאינדקס הגליקמי לבדו אינו פרמטר מספיק. מאוד מעניין. אני מעלה השערה, ייתכן שהשיפור באוסלוסיית חיידקי המעיים המתרחש בעקבות הדיאטה של איילין גוטשל, מגן מפני עליית הסוכר בדם (אגב, בדיאטה אסור לאכול סוכר. חד סוכרים מותר: דבש ופירות). <br />מה שם הספר של ד"ר נטשה קמפבל? אשמח לקרוא אותו.<br />מצ"ב הקישור למחקר <br />http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000884786idithttps://www.blogger.com/profile/04333294845035627126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-7015405192941776892014-12-01T19:22:47.328+02:002014-12-01T19:22:47.328+02:00אפילו בשיטה כזו יש את ההשפעה הרעילה של סוכר המציף ...אפילו בשיטה כזו יש את ההשפעה הרעילה של סוכר המציף את זרם הדם ומגרה היפרגלסימיה ושיחרור אינסולין. יש שיטות רבות לטיפול בדיסביוסיס (dysbiosis) במעיים. אני קראת את ספרה של ד"ר נטשה קמפבל-מקברייד, אשר נמנעת מסוכר לגמרי ויש לה תוצאות טובות עם ילדים ומבוגרים הסובלים מאוטיזם וסקיזופרניה. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06744016514011568121noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-77990810963698045072014-12-01T18:58:24.598+02:002014-12-01T18:58:24.598+02:00תודה על השיתוף. המאמר מעניין. יש תובנה במה שנאמר ב...תודה על השיתוף. המאמר מעניין. יש תובנה במה שנאמר באתר, אך לא הציגו את החוכמה בהנבטה או השריית הדגן. בנוסף, לא נאמר דבר על ההיתרונות בתסיסת דגנים וההשפעה של תסיסה חוץ-גופית. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06744016514011568121noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-88634718717741582062014-11-30T08:08:07.171+02:002014-11-30T08:08:07.171+02:00אהלן :)
אורז לבן מותר בפליאו כי אין בו מעכבי ספיגה...אהלן :)<br />אורז לבן מותר בפליאו כי אין בו מעכבי ספיגה וסיבים לא מסיסים, והוא יחסית לא אלרגני (ועדיף האורז הבסמטי). מכיוון שהוא "פחמימה ריקה" ואין בו יותר מדי ניוטריאנטים, לא מומלץ להגזים בו. <br /><br />http://paleoleap.com/about-rice/<br /><br />idithttps://www.blogger.com/profile/04333294845035627126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-73153632095169568292014-11-29T23:30:25.473+02:002014-11-29T23:30:25.473+02:00תודה :)
אחפש את המקור ואשלח לך.
אגב, איילין גוטשל,...תודה :)<br />אחפש את המקור ואשלח לך.<br />אגב, איילין גוטשל, מחברת "דיאטת הפחמימות הספציפיות", המיועדת לחולי קרוהן וקוליטיס (ואשר יש לה תוצאות מדהימות!!) מדברת על ריפוי מחלות המעיים הדלקתיות באמצעות שליטה על אוכלוסיית חיידקי המעיים. היא מתארת את מעגל הקסמים שנוצר בעקבות תסיסת החיידקים הפתוגניים במעיים, על שאריות דגן ועמילן לא מעוכלים. הגוף מנסה להגן על עצמו מפני תוצרי התסיסה (גזים וחומצות) ע"י הפרשת ריר מוגברת (ע"י תאי הגביע במעיים). נוצרת שכבת ריר מעובה בדופן המעי שלא מאפשרת את התרחשותו של השלב האחרון בעיכול הפחמימות (אשר מתרחש ע"י האנזימים שעל גבי תאי הספיגה במעיים). כתוצאה מכך נשארות שאריות מזון בלתי מעוכלות אשר מהוות מצע לתסיסה נוספת ע"י החידקים הפתוגניים ונוצר מעגל קסמים. על פי שיטתה יש להרעיב את החיידקים הפתוגנים במעיים ע"י המנעות מעמילן ומדו סוכר וצריכת חד סוכר בלבד, שאינו דורש תהליך עיכולי ונספג ישירות לזרם הדם. כך מורעבים החיידקים הפתוגניים ונמנע שגשוג היתר שלהם, אשר מתרחש במחלות המעיים הדלקתיות, והחולה מבריא (נכנס לרמיסיה). הדיאטה הזאת מדהימה. היום מיישמים אותה בארך כ 1400 אנשים. idithttps://www.blogger.com/profile/04333294845035627126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-30802712688426419402014-11-29T23:01:44.168+02:002014-11-29T23:01:44.168+02:00הסובין באורז המלא מכיל את הרעלנים אך גם את הויטמינ...הסובין באורז המלא מכיל את הרעלנים אך גם את הויטמינים שלא תמצאי בחלק הלבן. כשמסירים את הסובין, כל מה שנשאר זה העמילן (שהינו שרשראות ארוכות של סוכר, אשר נהיה סוכר במעי בסופו של דבר, מפני שהעמילן מפורק למרכיביו על מנת להיות זמין לספיגה אל תוך זרם הדם). אני מופתע ש"שיטת הפליאו" מתירה דווקא אורז לבן. אם תוכלי, אנא שלחי לי את המקור ממנו למדת על התרת אורז לבן בשיטת הפליאו. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06744016514011568121noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-44612572896280764882014-11-29T22:42:09.310+02:002014-11-29T22:42:09.310+02:00תודה רבה!!
מעניין שבשיטת הפליאו, שבה נמנעים מאכיל...תודה רבה!! <br />מעניין שבשיטת הפליאו, שבה נמנעים מאכילת דגנים, מתירים לאכול את האורז הלבן (ודווקא המלא אסור).<br /><br />רוב תודות. אני מאוד ניהנת לקרוא את כתבותיך :)idithttps://www.blogger.com/profile/04333294845035627126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-29840747092610799702014-11-29T22:32:15.447+02:002014-11-29T22:32:15.447+02:00אורז מלא בריא יותר מאורז לבן. אורז יהיה פחות רעיל ...אורז מלא בריא יותר מאורז לבן. אורז יהיה פחות רעיל לגוף מדגנים אחרים. קינוא, דוחן וכוסמת נחשבים לסוג דגן הרבה יותר מתאים לעיכול. אפילו ממליצים להשתמש בהם בדיאטת ניקוי רעלים. <br /><br />באופן מסורתי, נהגו אבותינו להחמיץ את הלחם ולהכין מחמצת. תהליך הכנת המחמצת תלויה בחיידקים ושמרים, אשר מנטרלים את הרעלנים בדגנים ומפרקים את חלבוני האחסון דמוי גלוטן לחלקיקים קטנים וקלים יותר לעיכול במעיים. <br /><br />יש הבדל בין תסיסה תוך-גופית ותסיסה חוץ-גופית. התסיסה חוץ-גופית דואגת לעיכול שלם ומלא של מרכיבים אשר יכולים לקחת שעור ואף ימים לעכל. תסיסה חוץ-גופית מאפשרת סילוק רעלים וגזים אשר יכבידו על המעי וירגיזו אותו. <br /><br />אני ממליץ להימנע מדגנים שאינם מעובדים בתסיסה חוץ-גופית.<br />אני גם ממליץ על לחמים מדגנים אשר עברו הנבטה.. לחמים כאלה חייבים להיות במקפיא, בגלל שברגע שמנביטים אותם, הדגן איננו זרע אלא ישות חייה וגדלה. אחרת, הלחם יתקלקל תוך יום.<br /><br />מקווה שזה ענה לך על השאלות.<br />ברכותיי!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06744016514011568121noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-91880877510047915222014-11-29T22:11:07.769+02:002014-11-29T22:11:07.769+02:00תודה רבה על הכתבה המעולה!!!
האם אורז נחשב דגן פחות...תודה רבה על הכתבה המעולה!!!<br />האם אורז נחשב דגן פחות רעיל מהדגנים האחרים ?<br />בהמשך לשובתך לעיל - האם הבעיתיות בדגנים היא רק בהיעדר חיידקים פרוביוטיים, במע' העיכול, שינטרלו את הרעלנים שלהם? <br /><br />רוב תודות :)<br />idithttps://www.blogger.com/profile/04333294845035627126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-24025889281712722212013-05-21T22:17:24.610+03:002013-05-21T22:17:24.610+03:00כל חומר שתכניס לתוך צינור שלך יחשפו לתנאים המובילי...כל חומר שתכניס לתוך צינור שלך יחשפו לתנאים המובילים לעיכולו. חוסר בחיידקים פרוביוטים מובילה לקשיים בעיכול זרעים, אגוזים, קטניות ובוודאי דגנים. <br /><br />לכל הזרעים בטבע מערכת הגנה שדואגת להבטיח את הדור הבא. אלו רעלנים ונוגדי עיכול. צריך לטפל בדגן, קטניה, אגוז וזרע לפני(!) צריכתו הפנימית. תרבויות רבות נהגו (ונוהגים אם תמצא) להשרות אותם על מנת לתת לזרע תנאי נביטה. זה גורם לזרע לשחרר את כל הרעלנים. בנוסף, תרבויות רבות נוהגות להתסיס מזונות מחוץ לגוף, במקום בתוך הגוף. מפני שהדגנים מותססים על ידי חיידקים בתוך הגוף, קורה מצב של שחרור גזים לא נעימים ורעילים לתאי הגוף... דבר המוביל ללחץ חמצוני >>> דלקות >>> ובטווח הארוך לקשיים באיברים.<br /><br />בקשר לפרוביוטיקה. <br />ספרה של ד"ר נטאשה קמפבל-מקברייד (Gut and Psychology Syndrome) קישר לי דבר מאוד חשוב שעוד לא יצא לי לכתוב בבלוג. הסיבה שדגנים גורמים לבעיות הן בגלל האוכלוסיה הלא מועילה שמשגשגת במערכת העיכול. מסתבר שאנו זקוקים לביופילם (שכבה חייה) של חיידקים פרוביוטים, המנטרלים את הרעלנים מהדגנים, מפרקים אותם לאבני הבניין, ואותם חיידקים פרוביוטים משפרים את איכותם של תאי העיכול. בלי חיידקים פרוביוטים, תאי העיכול מאבדים המון מכושר יכולתם ליצר אינזימי עיכול. אז אם לא התחלת לצרוך פרוביוטיקה (כמו מכרוב כבוש, כי טבעי זה הכי בריא), אני ממליץ להתחיל משם ולשמוח שניתן לאכול כל דבר בעולם, רק חייבים פרוביוטיקה להגן עלינו.<br /><br />בנוגע לארסן בחלב אורז.<br />פרוביוטיקה דואגת למנוע מחדירת מתכות כבדות ורעלנים אל המעי. חיידקים פרוביוטים יגנו מפני כספית, ארסן, אלומיניום, חלודה ועוד ועוד. רק להתחיל לדאוג לאוכלוסיה הנכונה, על ידי הבנת חוכמה אחת: "אם תשלטו במזון, תשלטו באוכלוסיה". <br /><br />מקווה שזה ענה על השאלה. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06744016514011568121noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-71250145760734098502013-05-21T16:07:19.440+03:002013-05-21T16:07:19.440+03:00מה לגבי כוסמת,אורז וקינואה.
והאם זה נכון שהתגלה קש...מה לגבי כוסמת,אורז וקינואה.<br />והאם זה נכון שהתגלה קשר בין צריכת חלב אורז לסרטן בשל הארסן באדמה שבגידולוAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1883912674382799360.post-79751639331992652352012-08-26T20:38:07.295+03:002012-08-26T20:38:07.295+03:00Ahavti et hayeda ahi hateom. Ahavti et hayeda ahi hateom. Noam Gabriel Jacobson-Kunzihttps://www.blogger.com/profile/15645198831292919218noreply@blogger.com