יום חמישי, 17 במאי 2012

תחום משגשג: אֶפִּיגֶּנֶטִיקָה

גנים אינם קובעים את חיינו, והרי לכך כתבה על הביולוגיה החדשה.

אותי לימדו בשיעורי ביולוגיה שהדנ"א אינו משתנה, אחראי ליצירת חלבונים ובו הידע האינסופי לאיך כל תא נבנה ותפקידו בגוף. בשנת 2003 פרויקט גנום האדם סיים למפות את הגנום האנושי ומאז המשיכו לחקור את הדנ"א בתחומים שונים. המטרה הייתה להבין יותר את מבנה הגנים והאינטרקציה בינם, אך בתהליך המיפוי הם מצאו שהדנ"א מתפקד באופן שונה ממה שחשבו. אחת התחומים המאוד מעניינים בתחום הגנטיקה היא תחום אֶפִּיגֶּנֶטִיקָה (Epigenetics), והנה הגדרה לאפיגנטיקה מויקיפדיה:

אפיגנטיקה (אנגלית: Epigenetics) היא התחום בביולוגיה העוסק בשינוי הפנוטיפ על ידי משובים מהסביבה ומהעולם (כדוגמת דיאטה או לחץ נפשי). גם אם שינויים מהותיים אלו נדמים לשינויים גנטיים, למעשה, באפיגנטיקה כלל אין שינוי של ה-DNA, אלא רק עיצוב ביטוים של גנים מסוימים, החלשה ו/או חיזוק של אחרים, וכדומה.
המון מהתפיסה המודרנית (הציבורית) היא שהגנים קובעים את מי שאנחנו ואין לנו כל שליטה בעניין. אך מחקרים וחוקרים בתחום אפיגנטיקה מצביעים על כך שאנחנו לא תלויים בדנ"א שלנו אלא ישנה אינטרקציה דו צדדית. מוסכם שהדנ"א הוא המידע לבניית חלבונים, והוא עושה כך על ידי כלים אינטלגנטים בתוך גרעין התא (שם נשמרת המידע הגנטי) אשר בוחרים גן, מקודדים אותו לשליח רנ"א (mRNA) שיוצא מהתא ומגיע לרִיבּוֹזוֹם שאחראי לסינטזת החלבון.

הנה אנמציה הממחישה את הדוגמה המרכזית בביולוגיה על סדרת הפעולות ליצירת חלבון. אני ממליץ מאוד לצפות, אולי למידה ויזואלית תקל על הנושא הזה. זה מגיע בשני חלקים, אנמציה מרהיבה והיסטורית!
 
הרעיון המרכזי שהתחום חושף הוא שמידע זורם בשני כיוונים, מהחלבון לדנ"א ומהדנ"א לחלבון, מה שסותר את הדוגמה המרכזית בביולוגיה. גנים מסוגלים לעבור למצב פעיל או להיכבות על ידי אותות מהסביבה. גנים משנים את התנהגותם כתגובה לגירוי מהסביבה, גם כתגובה למה שקורה מחוץ לתא ואפילו מחוץ לגוף.

ד"ר ברוס ליפטון, ידוע בקהילה הבינלאומית כמדען שגישר בין המדע לרוח, שבסיס מחקרו היה שיבוט תאי שריר במטרה להבין את מנגנון השליטה שסיפק לביטוי הפתולוגי של התא. אחרי שנים של מחקר הוא החל להבין שהאמונות המדעיות שלנו אינם נכונים כלל ושרוב המהפכה המדעית נמצאת בחזית המובילה של מחקרים. הוא הופיע בראיונות בטלוויזיה על מנת לקדם את חילחול הידע לציבור הרחב וניתן לצפות בהרצאות שלו באינטרנט המסבירות את התגליות המהפכניות בביולוגיה, למשל ההרצאה הזאת:

Bruce Lipton - The New Biology - Where Mind and Matter Meet 1of 2 - YOUTUBE

על פי מחקרו, הגנים המרכיבים את הדנ"א אינם שולטים על ההתבטאות הפיזית שלנו, אלא גירויים חיצוניים. הוא מסביר שהאמונה של הרפואה המודרנית (מה שמקובל בציבור ונלמד לאורך הדורות) מבוססת על המכניקה הקלאסית של ניוטון, שמגדירה את היקום כמשהו פיזי ושניתן למדוד גופים גדולים ולחזות אפקט כלשהו. אך ב-1925 היה מהפכה כשאלברט איינשטיין הביא לקפיצה במדע לעידן מכניקת קוונטים (Quantum Mechanics). הגדרת היקום על ידי מכניקת קווטנים סיפקה למדענים את הכלי המתמטי להבין את העולם המזערי של האטומים והתנהגותם. עכשיו, 87 שנים מאוחר יותר, ישנם תגליות מדהימות שמאפשרות התקדמות חסרת תקדים אך הרפואה ה"מודרנית" מדלגת לה מאחור והציבור בעקבותיו. 

על מנת להבין מעט את עולם הקוונטים, צפו בסרטון הסברה הבא: Dr Quantum - Double Slit Experiment

ד"ר ברוס לפיטון לוקח את העיניין צעד רחוק יותר ומסביר לאילו גירויים חיצוניים הוא מתכוון. הוא מסביר שגרעין התא הוא בעצם איבר הרבייה של התא ששם נמצא כל המידע התורשתי על מנת ליצר חיים חדשים, אך לכל תא ותא יש מודעות והיא איננה נמצאת בתוך הגרעין. בנוסף, הודגם ברמות הגבוהות בביולוגיה שכשמוציאים את גרעין התא מחוץ לתא, התא יכול להמשיך לתפקד אפילו למשך חודשיים. תפקידו של גרעין התא הוא להחזיק את הידע הגנטי לכל פעולות החיים של התא אך מעטפת התא היא בעצם היכן ששוכנת מודעות התא. כל אינטרקציה של הסביבה מחוץ לתא מספקת גירויים חשמליים לשינוי פנימי, כך שבעת מצוקה סביבתית התא מסוגל לקלוט שעליו לשנות את גישתו לרמות המזון הזמינות ולהפך. באותו הרצאה מראה ברוס ליפטון סרטונים קצרים של תאים המתפקדים כקהילות על ידי חיבור חשמלי בינם (ראה נקודת זמן בסרטון 0:52:00). אני יודע, פשוט מדהים!

הוא אף מרחיק לכת ומסביר שלנו, מודעות האדם השוכנת בתוך גוף מורכב כל כך, הגירויים החיצוניים שמפעילים שינויים ברמות כל כך מזעריות נובעים מהרגשות והמחשבות שלנו. כלומר, אלו הם הכלים שלנו לתקשורת עם הגוף, ועל כן יש לנו אחראיות ושליטה על התבטאויות הגנטיות שלנו. על פי דבריו, תפיסת המציאות שלנו היא הקובעת את אורך חיינו הפיזי, אך הוא מעמיק בנושא ואומר שקיימת בעיה בהגדרה, מפני שקיימות תפיסות שגויות ולכן ה"אמונות" שלנו יוצרות את הגירויים הללו.

בתחום האפיגנטיקה ישנם חוקרים רבים שניתן לחקור עליהם, וכולם מציעים לאותו כיוון, השליטה בבריאות שלנו היא בידינו. זה אמנם קונספירציה לשאר שישנם אנשים חמדנים ורשעים בממשלות, שכל מטרתם היא לשמור על בורות הציבור, אך למזלכם ישנם מומחים וחובבנים שהנאה בחייהם היא לחנך את הציבור. מספיק להבין ששמירת אמונה שגויה תצור מציאות, אם תרצו להמשיך ולהאמין שקיימות מחלות תורשתיות, זהו בחירתכם. אך לאור הידע המדעי שנגיש לכולם, ולאור הידע העתיק שתרבויות מלמדות, הרגש והמחשבה הן כלים לעיצוב חיינו.

תצאו, תשתפו, ובעיקר תאהבו את השיחרור מעבדות. הגנים תמיד יהיו בתוכנו וישרתו אותנו בדרכנו לבטא את הייחוד שלנו. עצמו את העיניים, קחו כמה נשימות עמוקות, מיקדו את המודעות לגופכם מרגל עד ראש והכירו בכך שמדיטציה היא הכלי שלכם לאיזון המחשבות ובעיקר הרגשות.




רשימת מקורות



אתר של כל האנימציות של דרו ברי

יום שני, 14 במאי 2012

נזקי הסוכר

נושא הסוכר הוא כל כך חשוב, וזאת מפני שהידע הציבורי נשחק נורא על ידי התקשורת ונורמות התרבות המערבית, לכן אני מקדיש לכם גירסה פשוטה להבנה ובהמשך מידע מעמיק במושגים מסוימים.


תפקודינו והתנהגותינו קשורים לא רק לתפיסת המציאות, אלא לרמות החשיפה שלנו לתרכובות וכימיקלים שאנו שואפים, באים במגע איתם וכמובן האוכל שנכנס לפה. הכל מתחיל בהחלטה, בין אם היא מודעת ומבוססת על ידע לבין חסרת מודעות שמבוססת על בורות, לכולנו חופש תנועה ובחירה על פי חוקי היקום. הביס שנגרס בשיניים ואז נבלע עושה את דרכו לקיבה. כבר דנו על מערכת העצבים האנטרית והמוח השני, ובכך יודעים אתם שהקיבה אחראית לתחומה והמוח לתחומו (עוד ניגש לחלק הזה בעתיד, אני מבטיח!). אותו מזון בשרי, חלבי, או מן הצומח מורכב מטריליוני תרכובות, כך שסוכר היא תרכובת, שומן היא תרכובת וחלבון היא תרכובת... רק נמצאים מבחר רב של סוגים שונים מאותה שלושה קטגוריות שמרכיבות את התזונה העשירה שלנו. מערכת העיכול מגששת לה ובעזרת אינזימים מסוגלת להבחין בין הסוגים ולטפל בכל סוג של סוכר באופן שתעזור לספיגתה החלקה ביותר לתוך זרם הדם כדי שכל תא ותא יקבל את תזונתו. הרי, תזונה נכונה היא האחראיות שלך לספק לכל תא ותא את כמות המינירלים, הויטמנים, השומנים והחלבונים כדי שכל תא ותא ימלא את תפקידו. איך חשבת שתוכל להיות ערני לאורך כל היום אם אבני הבניין שלך (התאים) גוועים ברעב! אגב, במצבים של רעב הגוף שואב את מה שהוא זקוק לו מהעצמות והרקמות על מנת לשרת אותך. מה לעשות, אתה בוחר לעבוד או לרוץ על בטן ריקה. החולשה והמחלות באות לבדן, אחרי לחץ ממושך מצידך. לכן, התרופה היעילה ביותר והמוכחת ביותר היא הספקת תזונה נכונה לכל מערכות גופך.

רציתי למקד אותכם דווקא במידע שניתן לקחת אותו איתכם הלאה, והנה הנושא המעניין בכל הקשור לסוכר.

ישנו היום מאבק בציבור בארה"ב לשנות את התפיסה של הציבור בכל הקשור לסוכר. על פי מחקרים מודרנים ואף מידע שנמצא ברשות הציבור המדעי כבר מאה שנה, הסוכר הוא רעל ולו תכונות בגוף כמו אלכוהול (שהוא סוג של סוכר אם לא ידעתם) ויוצר תגובה במוח כמו הרואין.
מולקולה של סוכרוז. מימין פרוקטוז ומשמאל גלוקוז

סוכר השולחן, אותו אתם רואים בצורתו הקריסטאלית (כלומר תרכובות של סוכרוז המחוברות בשרשראות למיליוני תרכובות דומות), מורכבת שווה בשווה משני סוגי סוכר ידועים לכל תזונאי - גלוקוז ופרוקטוז(ה). גלוקוז הוא סוכר ידידותי וידוע כסוכר החיים שכל תא בגוף האנושי וכל חיה בטבע (וגם הצמחים) משתמשים בה על מנת לספק לה אנרגיה. לעומת זאת פרוקטוז, שהיא סוכר פירות הבא מהפרי, גורמת לתגובה פוגענית באברים בגוף, כשהיא מגיעה בצורתה הקריסטאלית. כלומר, אם אכלתם פרי, למשל תפוח, גופכם כנראה שלא יפגע כלל, וזאת מכיוון שבפרי נמצאים כל המינירלים והויטמינים שתורמים לספיגתה של הסוכר. אך נושא הפרוקטוז איננו מסתיים כאן.

נמצא שמבחינה ביולוגית, הגוף מטפל בסוכר פרוקטוז כמו אתנול, אותו סוכר המופק בתהליך יצירת האלכוהול ולו התכונות היוצרות שיכרות ותחושת ריגוש. הפרזה באלכוהול לתקופה ממושכת נמצא כגורם ישיר למחלת הכבד ואף לקריסתה, אותו מחלת כבד נמצא בילדים אך הם אינם שותים אלכוהול. השוני היחיד בין פרוקטוז לאתנול היא שסוכר הפרי אינו יוצר תחושת ריגוש במוח (באז). אותו מרכז במוח שאחראי לתחושת הגמול באתנול וגם בממכרים אחרים (הרואין) נמצאת פעילה בעת אכילת סוכר פירות.

סוגית הסוכר נוטה אף להסביר את בעית ההשמנה המוכיחה את הצטברות השומנים אצל ילדים קטנים, לא רק מבוגרים. אותה מחלת כבד אצל שותי האלכוהול (הנקראת באנגלית Alcoholic Fatty Liver Disease), ההובחנה אצל ילדים קטנים (הנקראת באנגלית Non-Alcoholic Fatty Liver Disease) נמצא שנובעת מתהליך של המרת הסוכר בגוף לשומן, אך שומן לא בריא מפני שהוא נמצא נצמד לאיברים בכל הגוף. הסוכר הוא מסוכן, והגוף פיתח יכולת הגנה מפני פגיעת הסוכר בתאי הגוף בעת זרימתו החופשית בכלי הדם, בעזרת הורמון הנצמד אליו ומאפשר את ספיגתו לתאים. להורמון קוראים אינסולין. אם זה לא הדהים אותכם, אתם כנראה לא מכירים את מחלת הסֻכֶּרֶת. תארו לעצמכם שהרופאים יודעים שירידה ברמות יכולת הגוף ליצר את ההורמון היא הסיבה למחלה, אך בעצם עליה בצריכת סוכר היא הגורם למחלה ורק אם היו הרופאים מטפלים בשורש הבעיה (שהיא צריכה מוגזמת של סוכר) הלבלב היה מסוגל לקבל זמן מנוחה על מנת להירפא. ראו גם מחלת הצילאק, שבו החולה הומלץ להתרחק מהתרכובת שגורמת תגובה קיצונית וחריפה למערכת העיכול. 

האדם הפשוט אוהב סוכר, מפני שהוא טעים ויוצר הנאה זמנית. אפשר לראות את ארשת פניו של כל ילד וילדה כשהם מקבלים משהו מתוק. הם יאהבו אותך, רק כי מה שנתת להם הוא טעים. אך אני נדהמתי מתגובתם של ילדים כשאני מכין סלט מושקע. מזה מושקע! כשהם רגילים לאוכל קונבנציונאלי ופתאום הם אוכלים סלט אורגני קצוץ קצוץ עם לימון ומה לא... הם מברכים אותך וההרגשה היא טובה.

 הסרטון הבא יסביר לכם מעבר למה שכתבתי פה, אך מפיו של ד"ר רוברט לוסטיך:

סוכר פירות על פיו מתנהג כך שהוא מעמיס 100% מעצמו על הכבד, מה שגורם לעליה בשומן בכבד, יותר התנגדות אינסולין הגורמת לעליה ביצירת האינסולין בלבלב, הגורמת לעליה במשקל, הגורמת לעליה בלחץ דם, הגורמת למחלות לב, הגורמת לחלוקת תאים המובילה לסרטן, הגורמת לשינויים במוח המובילים לשיטיון, וכשהלבלב איננו יכול לעמוד יותר בעומס וליצור אינסולין הדבר מוביל בסופו של דבר לסכרת.

סוכר פירות הוא טוב אך ורק עם הוא משומש באותו הרגע שצרכת אותו, כלומר כשאתה רץ או עושה פעילות גופנית למשך זמן רב. פרוקטוז הוא מקור אנרגיה מהיר, ואם צריכתו בזמן של נייחות ההחלטה מובילה לעליה בשומן בגוף. חשוב להבין שהסוכר, כל סוכר, אם הוא לא משומש בגוף הוא הופך לשומן. ככה זה, הגוף שומר אנרגיה זמינה בצורת שומן. תפקידו של האינסולין להפוך גלוקוז לשומן אם הגלוקוז לא משומש באותו הרגע לצורך הפקת אנרגיה, אך פרוקטוז (סוכר פירות) לא משתמש באינסולין כלל ולכן הכבד סופג 100% ממנו.

מעבר לכל ספק, המדע מוכיח את תגובתו של הגוף לחשיפה גבוהה של סוכר פירות. הסיבה לשימוש הרחב של סוכר פירות במזון מתועש היא בגלל שסוכר החיים, גלוקוז, איננו מפיק את המתיקות שסוכר פירות מספקת. בשנות ה-70 היה שינוי גדול בתעשיות המזון בעת שגילו את הממתיק "סירופ פרוקטוז" מתירס או "סירופ תירס". מצאו שהוא 20% יותר מתוק מסוכר שולחן (סוכרוז) וזול פי שלושה. רק היום, לאחר ניסוי אדיר של התעשיות על האנושות נמצא שזה רעל לכבד. 

אני נפרדתי לשלום מאכילת סוכר ואף הפסקתי לצרוך לחם, ועכשיו אני מסוגל להריח את ריחו המסוים של סוכר. מצאתי שכשאני מוותר לעצמי ואוכל דבר מה עם סוכר אני מצטער על כך, כי הגוף שלי גורם לי לתחושה נוראית מבפנים, שזורם למשך שעה ומלווה איתו היפראקטיביות ואי יכולת לנוח. בבקשה, קחו את הידע ויישמו אותו. תנו אותו לאחרים ותרגישו שהבריאות היא אשליה, מפני שהיא איתכם תמיד, רק אתם מסוגלים להוציא אותה מאיזון.

אם הכתבה פתחה את עינייכם, כתבתי גם את הכתבה הבאה הדנה בסוכר: ממתיק מומלץ וממתיק מזיק
להמשך והעמקה אל תוך נושא הנזק שסוכר עושה קראו את הכתבה שלי - תופעת התנגדות לפטין

 הידע הוא כאן, האחראיות היא שלך!


תוכלו למצוא בקישור הרצאה של שעה וחצי של ד"ר רוברט לוסטיך על נזקי הסוכר.

תוכלו למצוא בקישור כתבה של ד"ר מרקולה בעיניין נזקי סוכר. 

סוכרוז - ויקיפדיה באנגלית (ניתן לדפדף ובצד שמאל לראות דף בעברית, אך באנגלית יש הרבה יותר מידע)

סרטוני הסבר באנגלית בביולוגיה על שימוש בגלוקוז (סוכר החיים) בתהליך יצירת אנרגיה בתא:
גליקוליזה Glycolysis - תהליך יצירת אנרגיה בתא שלב ראשון - Khan Academy Webpage
Krebs / Citric Acid Cycle - תהליך יצירת אנרגיה בתא שלב שני - Khan Academy Webpage
Electron Transport Chain - תהליך יצירת אנרגיה בתא שלב שלישי - Khan Academy Webpage

Insulin Production and Type 1 Diabetes - אנימציה של דרו בארי (מדהים וחינוכי!) - YOUTUBE

Carbs are Killing You! Infograph

קישור ל-תְּנָיַת פְּטוֹר (Disclaimer)

יום שלישי, 8 במאי 2012

איך חשיפה לאדמה תורמת לבריאות



החלטתי להביא לידיכם תירגום בעברית ותקציר על כתבה שניתן למצוא פה

בקישור תמצאו ראיון בין ד"ר מרקולה לד"ר ג'ימס אושמן על מחקרו של ד"ר אושמן אל תוך המדע מאחורי חשיפת עור גוף לקרקע, במיוחד אדמה.

תקציר: ד"ר ג'ימס אושמן שנחשב לסמכות בכל הקשור לרפואה אנרגטית במובן המדעי, מגלה דרך מחקריו על היתרונות מחשיפת עור הגוף לאדמה על מערכת החיסון. רוח סולרית מהשמש פוגעת ביוֹנוֹסְפֶרָה (שכבה באטמוספרה, הממוקמת מעל הסטרטוספרה) שמטעינה את פני השטח כולו באלקטרונים. גוף האדם זקוק לאלקטרונים ה"חופשיים" האלו כדי לנטרל את הרדיקלים החופשיים (האחראי לנזק לחומר התורשתי בתא ולשחיקה המגלגלת את תהליך ההיזדקנות). זה אומר, שחומר נוגד החמצון הזמין ביותר והחזק ביותר נמצא ברשותנו בחשיפה ישירה לאדמה בעזרת עור הגוף (יחפים!).


אני פחות מעוניין להסביר מי הוא ד"ר אושמן אבל בכמה מילים, הוא מחבר כמה ספרים והוא ידוע כסמכות לביופיזיקה של רפואה אנרגטית. דרך מחקריו הוא מעלה מידע משכנע על כיצד האנרגיה מהאדמה יכולה לתרום לחיים בריאים יותר.

אם אתם כמו רוב האנשים אחרים, אתם בטח נועלים נעלים מפלסטיק או גומי, מה שמונע את הזרם שניתן לקבל מהאדמה.

אז ככה, העור שלך הוא מוליך חשמלי טוב וניתן להתחבר עם האדמה עם כל חלק בגוף אבל אם משווים אזורים שונים בגוף נמצא אזור אחד שחזק במיוחד, וזה ממש באזור שנקרא כליה 1 (כפי שנקרא על ידי מתמחים בדיקור סיני). זה אזור מרידאני, נקודה שבאופן מוליך ביסודו מתחבר לכל האזורים בגוף. ראה תמונה של המיקום. ידוע שגם מסאג'יסטים משתמשים בנקודה הזאת. מה שמעניין הוא שחוסר קירקוע (חשיפת עור הגוף למגע ישיר עם האדמה, או במילה אחרת להיות יחפים) נמצא שקשור המון לעליה במחלות כיום ובמיוחד בתגובה הדלקתית.

כיצד?
מחקרו של ד"ר אושמן הוביל אותו להבין טוב יותר את הסיבות לדלקות. כשאתה מקורקע יש העברה של אלקטרונים חופשיים מהאדמה אל תוך גופך, וכנראה שהאלקטרונים החופשיים האלו הם הנוגד חמצון החזק ביותר שידוע לאדם.

ד"ר אושמן מסביר

"אפילו החבטה הקלה ביותר, חבטה בדלת למשל, מערכת החיסון שלך מגיבה מידית בכך שהיא שולחת כדוריות דם לבנות (נויטרופיל) למקום הפגיעה.

הנויטרופיל מפריש רדיקלים חופשיים, הנקרא
ROS - Reactive Oxygen Species
בתהליך שנקרא פרץ חימצון. הם כמו פקמן. הם מולקולות מאוד חשובות שקורעות דברים לגזרים. אם חיידקים נכנסו דרך עורך, הרדיקלים החופשיים האלו ישמידו את החיידקים מהר מאוד. אם יש לך תאים פגועים הרדיקלים החופשיים ישמידו גם אותם כדי לפנות מקום לתאים חדשים לתיקון הריקמה.

לזה קוראים התגובה הדלקתית.

מה שגילינו שהיה באמת מעמיק היה:  עכשיו אנחנו מבינים למה אתה מקבל את תגובת הדלקת, שיש לו חמישה תכונות: כאב, אדמומיות, חום, איבוד טווח תזוזה והתנפחות. כל אלו הם המאפיינים המזהים של דלקות, ומסתבר שזה לא חייב לקרות.

דלקות, שברפואה נחשבת לחלק חשוב בתהליך ההחלמה, הוא ממש תוצאת לוואי בלתי רצויה ובלתי רלוונטית הנוצר מחוסר אלקטרונים בריקמות. מה שקורה, הנויטרופילים שולחים את הרדיקלים החופשיים לאזור הפגיעה, אבל בכך שהוא עושים זאת כמה מהרדיקלים החופשיים דולפים לריקמות שבסביבה ופוגעות בריקמות בריאות. זה מה שגורם לתגובה הדלקתית."

מה שהמחקר גילה הוא כששמים את הרגליים על האדמה, אלקטרונים ינדדו אל תוך הגוף שלך ויתפזרו בכל הריקמות. כל רדיקל חופשי שדולף לתוך ריקמה בריאה מיד מנוטרל חשמלית. זה קורה מפני שהאלקטרונים הם שליליים (באופן חשמלי) והרדיקלים החופשיים הם חיוביים, ככה שהם מבטלים אחד את השני.

הרעיון בגדול הוא שהרדיקלים החופשיים מבצעים תפקיד מסוים, אך הם מסוגלים לצאת משליטה ולגוף יש את היכולת לטפל בבעיה. נמצא שהאלקטרונים החופשיים נאחסנים בריקמות חיבור (ריקמה הנמצאת בכל קצה של שריר המאפשר את חיבורו לעצם, ריקמה חזקה) אך כשאין חשיפה לזרם ישיר מהאדמה נוצר מצב של חוסר באלקטרונים חופשיים, מה שמאפשר לסימפטומים של דלקות להימשך מעבר למה שצריך. נמצא במחקריו שכשאדם הסובל מכאב של שנים בברכיים, מה שרופאים לא מסוגלים לאבחן בכלים הזמינים להם, נעלם לאחר חשיפה של 20 דקות לאדמה.

ניתן למצוא עוד הסברים מעמיקים לתוך הנושא בקישור שניתן למצוא בראש העמוד, אך הכל באנגלית. אם מישהו ימצא התעניינות מעבר למה שחשפתי פה, אני יכול להרחיב בכתבה שניה בנושא.

המעניין הוא שנמצא בתהליך סיבה לקיומן של ברקים. מפני שהיונוספרה נפגעת מהרוח הסולרית המגיעה מהשמש, אותו שכבה באטמוספרה שנטענת שולחת זרמים להטענת פני השטח של כדור הארץ. הברקים קורים איפשהו על כדור הארץ, אולי לרוב מעל לפני הימים הגדולים, אך יש קשר מתמשך בין פני השטח לשמים.

המידע הזה היה קיים לפני אלפי שנים, אפילו עד היום ישנם אזורים בעולם שבאופן מסורתי הולכים יחפים בבקרים. עכשיו שאתם יודעים את האמת, שאתם מולכים חשמל ושומרים אותו, נא לקפוץ מראש אושר ולספר בהתלהבות על הקידמה של האנושות חזרה לשורשים הטבעיים שלה. לחלוץ נעליים! לטעון את עצמכם ותחווה שינוי עצום באורח חייכם.


והנה לשמחתכם סרטון הסבר מתוכניתו של אברי גלעד מיוטיוב "טיפול טבעי באמצעות אנרגיה מהאדמה - Grounding עם אברי גלעד" תהנו!


לבריאות!

רשימת מקורות

 James L. Oschman, PhD - Energy Medicine University Page

סרטונים:
PhD James Oschman Quantum biology 011 - YOUTUBE
Dr. James Oschman on Energy Medicine - YOUTUBE

"Grounding" / "Earthing" - YOUTUBE
[ד"ר סטפן סינטרה מסביר על ריקוע לאדמה]

מחקרים:
J Altern Complement Med. 2011 April; 17(4): 283–285. doi:  10.1089/acm.2011.0101 PMCID: PMC3151462 Chronic Disease: Are We Missing Something? James L. Oschman, PhD
[ד"ר ג'יימס אושמן על האנרגיה מהאדמה, "האם פספסנו משהו?"]
THE JOURNAL OF ALTERNATIVE AND COMPLEMENTARY MEDICINE Volume 13, Number 9, 2007, pp. 955–967 © Mary Ann Liebert, Inc. DOI: 10.1089/acm.2007.7048 Can Electrons Act as Antioxidants? A Review and Commentary JAMES L. OSCHMAN, Ph.D.
[האם אלקטרונים יכולים להתנהג כמו נוגדי-חמצון - סקירה על ידי ד"ר ג'יימס אושמן ]
 J Environ Public Health. 2012; 2012: 291541. Published online 2012 January 12. doi:  10.1155/2012/291541 PMCID: PMC3265077 Earthing: Health Implications of Reconnecting the Human Body to the Earth's Surface Electrons Gaétan Chevalier, Stephen T. Sinatra, James L. Oschman, Karol Sokal and Pawel Sokal
[במחקר נרשמת רשימה של יתרונות מחשיפת העור לאנרגיה מהאדמה]
J Altern Complement Med. 2012 Jul 3. [Epub ahead of print] Earthing (Grounding) the Human Body Reduces Blood Viscosity-a Major Factor in Cardiovascular Disease. Chevalier G, Sinatra ST, Oschman JL, Delany RM. Source  1 Developmental and Cell Biology Department, University of California at Irvine , Irvine, CA.
[מחקר עדכני, 3 ביולי 2012, במציין את יכולת הריקוע לאדמה להפחית את הצמיגות והקיבוץ של הדם. מה שתורם לבעיות ומחלות כלי דם]

קישור ל-תְּנָיַת פְּטוֹר (Disclaimer)

יום רביעי, 2 במאי 2012

למה מזון אורגני טוב יותר




באמת שמזון אורגני טוב יותר.
למה? הידע יעשה את שלו.

המחקר הגדול ביותר שנעשה על מזון אורגני, פרויקט בין 4 שנים שמומן על ידי האיחוד האירופי הנקרא Quality Low Input Food (QLIF) project, מצא שמזון אורגני הוא בהרבה יותר תזונתי מהמוצר הרגיל, ויכול לעזור ולשפר את תוחלת החיים והבריאות שלך.

המחקר מראה כמה נקודות חשיבות לטובת המזון האורגני אל מול הקונבנציונאלי:
  • פירות וירקות אורגניים מכילים בקרוב ל-40 אוחז יותר חומר נוגד חמצון (Antioxidants).
  • לתוצר אורגני היה רמות גבוהות של מינירלים חיוניים כמו ברזל ואבץ.
  • חלב מעדר אורגני מכיל בקרוב ל-90 אחוז יותר חומר נוגד חמצון.
החוקרים אפילו הרחיקו לכת ואמרו שאכילת מזון אורגני יכול לעזור לאנשים להגדיל את כמות קליטת חומר מזין, לאלו שלא אוכלים את חמשת המנות המומלצות של פירות וירקות ביום.


אחת הסיבות לפניה המתעצמת שלך ושלי למזון ממקור אורגני היא היכולת הטבעית להחליט ולמעשה לבחור מוצר שבאמת נקי מחומרים המזיקים לגוף. מדענים הצליחו להוכיח מעבר לכל ספק שיש קשר ישיר בין אופן הטיפול בירק או חיה לבין הרמה והאיכות של המוצר הסופי וכמובן ההשלכות על בריאותינו. עוד לפני שתיקחו כל דבר כעובדה חייבים לרכוש ידע בסיסי ותמונה גדולה על חוקי הטבע כפי שכימיקאים ופיסיקאים רבים עמלו לטובת התקדמות הזן האנושי. אם עכשיו לקחתם הפסקה כדי להעשיר את הידע שלכם וחזרתם, נמשיך וניגש לעובדה שגוף האדם הוא תוצר של שינויים גנטיים לאורך מיליוני שנים והוא מותאם לאורח חיים תזונתי מסוים על מנת לפעול ב-100 אוחזים, בהתאם לסביבה והשינויים שאליהם הוא הסתגל. אך שאריות קוטל המזיקים וקוטל העשבים שניתן לגלות על ובתוך ירקות ופירות, שהם השפעה ישירה של שימוש החקלאי על הפרי/ירק, איננו מותאם לעיכול במערכת העיכול של האדם האנושי. הקיבה, מעי הדק או כל איבר אחר שלמדת עליו פועל באופן יחסית מכנית. ניתן לקרוא את הכתבה שלי - חווית המזון בגופנו. לדוגמא, רק על מנת לגשת ולהשתמש בדו-סוכר לַקְטוֹזָה (הנמצא בחלב) למערכת העיכול אינזים לַקְטָז המופרש במעי הדק ברגע שקולטת המערכת שקיים סוכר כזה ויש צורך להפריש אינזים כזה על מנת לפרק סוכר זה. גם אותם שאריות קוטלי מזיקים וקוטלי עשבים צורה מולקולרית והתנהגויות אופיניות. יכולת התרכובות לחקות הורמונים פוגעת בתפקודנו.

על פי המחקרים והידע הקיים כבר מאז 1999, שנאסף ופורסם על ידי ועדה אירופאית, הוגדרה המנגנון הכללי של קוטלי מזיקים כמשבשי אֶנְדּוֹקְרִין (שקשור לבלוטות המפרישות הורמונים לתוך הגוף) או באנגלית Endocrine Disruptor.
"ההשפעה של משבשי אנדוקרין באה לידי ביטוי בצורות שונות. הם יכולים להיקשר לקולטן של הורמון ולחקות את ההורמון או לחסום את פעולת ההורמון. לחילופין, הם יכולים לגרות או למנוע את האינזימים האחראים לסִינְתֶּזָה (תהליך מיזוג) או ניקוי של הורמון ובכך להביא לידי הגברה או הפחתת פעולת ההורמון."
הורמון המושפע על ידי מאפייניו השיבושיים של קוטלי מזיקים מסוימים הוא ההורמון הנשי, אֶסְטְרוֹגֶן, וההורמון האחראי על מאפייניו הגבריים אצל הגבר, אנדרוגן (androgen). בכל אופן, לשתי המינים קיימים שתי ההורמונים האלו ואחת דומיננטית יותר מהשניה, תלוי במין האדם. אך, אותו כימיקל מסוגל להיקשר להורמונים ולשנות את פעילותם. נמצא שמרבית הכימיקלים מקוטלי המזיקים יש נטיה להגברת פעילות ההורמון הנשי. אין פלא מעובדה כזאת שבנות מתחילות את גיל הבגרות בגיל שהולך ונעשה צעיר יותר ואצל הבנים ניתן להבחין, במקרים מסוימים, נטיה להתנהגות נשית ולעיתים התפתחות מבנה גוף תואם.

יש עוד פעולות מזיקות של קוטלי מזיקים על פעילות הרבייה והמוח, ואם התעניינתם אתם מוזמנים להשלים את השכלתכם.

הקבוצה Environment Working Group היא ארגון סביבתי אמריקאי, הנוסד ב-1993, המתמחה במחקרים התומכים בתחומים של כימקלים רעלנים, תמריצים חקלאים, חלקות ציבורויות ונטילת אחראיות תאגידית. היא ארגון ללא מטרות רווח, שמטרתו, על פי אתרם, הוא "להשתמש בכוחו של ידע ציבורי להגן על בריאות הציבור והסביבה."

מדי שנה בשנה, הארגון מפרסם את רשימת "תְּרֵיסָר המלוכלכים" (Dirty Dozen) עם רמת שאריות קוטלי מזיקים הגבוה ביותר. הארגון ממליץ לחפש פירות וירקות אלו ממקור אורגני. בנוסף היא ארגון מפרסם רשימה של 15 מאכלים נקיים, כלומר עם הרמה הנמוכה ביותר של שאריות קוטלי מזיקים.

אם חשבתם שאותם שאריות כימיקלים נשטפים תחת מים זורמים, אז כדאי לדעת שזה לא מניב את התוצאות שקיוויתם. מה שמומלץ, אשר מפחיתה את כמות השאריות אך לא מעלימה את כולן, היא תמיסה מדוללת של חומץ או סבון כלים. יש קוטלי מזיקים שחודרים לתוך הפרי/ירק, כמו תות שדה, ומומלץ לבחור במקביל האורגני.

ניתן לקרוא את הכתבה שלי - תריסר המלוכלכים - שם תוכלו לראות את אותה הרשימה מתורגם לעברית.

מערכת ההגנה התת-אטומית
בכתבה שלי - על רָדִיקָל חוֹפְשִי וְנוֹגְדֵי-חִמְצוּן - תוכלו ללמוד על מושג הרדיקל החופשי ויחידת ההגנה התת-אטומית שמסוגלת לנטרל את השפעתו ההרסנית של הרדיקל.

אם מזון אורגני מכיל יותר נוגדי-חמצון, אז הוא שמחזק את מערכת ההגנה התת-אטומית שלנו. אם מזון אורגני מכיל יסודות כמו אבץ, נחושת וסלניום ברמות משמעותיות לעומת מזון קונבנציונאלי, אזי שמערכות ההגנה התת-אטומיות המולדות בתאים שלנו יוכלו להתחדש ולהתחזק במספרם, ובכך להחזיר את האיזון החמצוני בתא. הורדת לחץ חמצוני בתא מאפשר לתא להוריד כוננות (לסיים תהליכי התבטאות דלקתיות) ולשנות התנהגות לכזו של תיקון מעטפת התא והחומר הגנטי, ולשפר את תיפקודה הכללי בקהילה התאית לטובתו של החיה הרב-תאית.

חשיבות חיידקים פרוביוטים
יש לך ירידה בויטמינים חיונים, כמו B12? לוקח זמן רב לעכל או העיכול לא משהו? יש לך תופעת השמנה?

בכתבה שלי - על חַיְדַּקִים, דִיסְבָּיוֹזִיס ומְעִי דּוֹלֵף - תוכלו ללמוד כיצד חיידקים פרוביוטים הם איברון נשכח הניזון על מזוננו, מעכל אותו בשבילנו וכתוצאה מכך עולה זמינותו הביולוגית של ויטמינים ומינירלים רבים. דיסביוזיס, מצב של חוסר איזון חיידקי, נצפה כגורם לירידה בזמינותן של ויטמינים חיוניים, בגלל שחיידקים פתוגנים משמידים תאים מומחים היוצרים אינזימים המומחים בהובלת ויטמינים, כמו B12, לתאי הספיגה ודרכם לתוך זרם הדם.

    

לסיכום, אם תבצע חיפושים באינטרנט ותרד לעומק, תמצא שקיים מאגר מידע ענקי התומך בבחירת מזון אורגני על פני מזון מתועש. חבל שהכל כתוב באנגלית והשפה מונעת את התפשטות המידע החיוני שיכול לבסס את החלטותינו הבסיסיות לגבי מה לאכול או לא. לדעתי חשוב לקחת את הידע לשלב הבא, ברגע שהתאוששתם מהמהפך למציאות שלכם, ולהשקיע בתעשיה התורמת לתזונה ובריאות אמיתית. קל לקרוא ולהשכיל אך המעבר ממוצר קונבנציונאלי פשוט, למשל תפוח עץ, למוצר מקביל אך אורגני, מצריך שינוי תפיסה ושינוי בשיטת הקניה והצריכה. אני הרגשתי משוחרר ומאושר כשהתרגלתי לאורח חיים שבו רק אורגני בה בחשבון.

הניסיון הראשון בדרך כלל מעלה חיוך, כי רק המילה אורגני מעוררת גיחוך, הרי אורגני זה בעצם הצורה הטבעית שאנחנו אמורים לצרוך.

לבריאות ובתאבון!

כתבה נוספת שתעניין אותכם - מזון מעודד דלקות ומזון פותר דלקות



רשימת מקורות